• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

Навчальна практика з дисципліни «Лісові  культури»

Навчальна практика з дисципліни «Лісові культури»

  • 7-05-2021, 13:51
  • Новини
Відповідно до програми навчальної практики з «Лісових культур» спеціальності Лісове господарство та навчально-виробничої практики спеціальності Садово-паркове господарство, з метою ознайомлення з особливостями озеленення та лісовідновлення в різних регіонах, зокрема на території Національного природного парку, студенти груп ЛГ-31,32, СПГ-31 відправились в Закарпатську область, Міжгірський район на озеро Синевір.
Це найбільше гірське озеро України, яке оточене легендами і загадками та визнано одним із семи природних чудес України. Унікальне озеро площею 5 га, глибиною до 24 м знаходиться на висоті 989 метрів над рівнем моря, а його приблизний вік сягає 10 тисяч років. Рівно посередині острова з води випростовується невеличкий острівець, який і став причиною його другої назви – «Морське око». Вважається, що озеро виникло внаслідок землетрусу, а три гірські потоки, які до нього стікаються, підримуюють високий рівень води в будь-яку пору року. 
Дорогою на Синевір ми не могли обминути центр реабілітації ведмедів та еко-парк «Долина вовків», метою яких є надання реабілітації тваринам та їх збереження. В цих центрах свій прихисток знайшли: ведмеді, різні види вовків, олені, поні, грайливі віслюки, тендітні косулі, тигри та леви.
В музеї архітектури і побуту «Старе село» у Колочаві, де представлені пам’ятки культури різних часів та різних верств населення як за соціальним статусом, так і за видом діяльності (вівчарі, лісоруби, швеці, мірошники),  кожен студент відчув всю атмосферу минулого століття.  
студент групи  ЛГ-31 Стельмах Тарас

Фотографії до матеріалу