• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ - м.КИЇВ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ - м.КИЇВ

  • 3-03-2015, 15:23
  • Новини
Труханів острів (квітень 2015 року) відвідали 160  дітей  із Донецької, Луганської, Івано-Франківської,  Київської областей та м. Києва,  аби пройти козацький вишкіл. 
15 кращих студентів Прикарпатського лісогосподарського коледжу  взяли участь в першому дитячо-юнацькому   військово-спортивному   патріотичному  вишколі  Українського козацтва “ТУЛУМБАС”, що проходив на Трухановому острові.
Цілий тиждень всі учасники  жили  на Труханівській  Січі в наметах на самісінькому березі Дніпра.
Після зустрічі на вокзалі  всі рушили на Хрещатик. Для декого зі Сходу візит до столиці став першим у житті, а події на Майдані – взагалі відкриттям.
Кожний день розпочинався   із урочистого виконання  славеня 4-го Козацького редуту та проведення бадьорої козацької  зарядки. 
Після цього стартувала цікава та на­сичена програма виш­колів. Учасники  під пильним наглядом інструкторів навчалися азів бою на шаблях, хитрощів ножо­вого бою, техніки руко­пашного бою та кунг - фу, долали доволі складну та цікаву смугу переш­код, слухали лекцію по зброї та навчалися розбирати і збирати авто­мат, а також забавля­лися веселою рухливою грою стрільби з лазер - теків. Доповнювали колорит Труханового острова польові снідан­ки, обіди та вечері, 
Протягом тижня учасники козацького вишколу відвідали ряд цікавих місць Києва: Успенську Києво-Печерську лавру, колишню  приватну   резиденцію  «Межигір'я»,  музей спецпідрозділу  СБУ  «Альфа», пожежно-рятувальну  частину №13, Гідропарк.
Приїжджав  на Труханів острів і мер Києва Віталій Кличко. Він поспілкувався з дітьми і відзначив, що вишкіл і спортивна підго­товка дуже корисні. 
Втомлених та з гарним настроєм всіх учасників вишколу збирала біля багаття українська народна пісня.    Цікаво проходили зустрічі із бандуристами Тарасом Силенком та музикантом-бандуристом  Василем   Лютим,  переможцем  Х-фактора Дмитром Бабаком, співачкою  Русланою   Лоцман.
Всі вечором розходилися   по палатках, щоб  відпо­чити як слід та бадьоро зустріти наступний  день, який завжди  був сповнений цікавими зустрічами та мав  безліч нових ціка­вих сюрпризів.
Одним з найголовні­ших   завдань вишколу було об'­єднання дітей Сходу та Заходу, донесення до них розуміння того, що «Україна – єдина країна». Після такого вишколу  Схід та Захід неодмінно подружаться.

Фотографії до матеріалу