• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

Роман Коваль - гість коледжу

Роман Коваль - гість коледжу

  • 14-09-2014, 16:06
  • Новини
До Прикарпатського лісогосподарського коледжу  завітав відомий письменник та дослідник Визвольної боротьби Роман Коваль. Тож  студенти  отримали можливість  познайомитися з автором твору про митця-скульптора – творця першої Шевченкіани; сміливого козака, який боровся за Україну, Михайла Гаврилка, пам’ятник якому було відкрито в м.Болехові  07.09.2014 року.
 “Дорогі козаки і козачки! – звернувся Роман Коваль. – Сьогодні ви подорослішаєте, бо задумаєтесь, хто ви, навіщо прийшли в цей світ і чи козаки ви? І як досі прожили життя? Що зробили для своєї Батьківщини? І чи хоч раз дали по рукам тим, хто руйнує наше право на українське буття? Людина, яка проживе життя в гармонії з українською нацією, щаслива людина. Бажаю Вам саме такого – змістовного – щастя!”
Бібліотека коледжу поповнилася дуже цікавою літературою. Такі свої книги як:   «Сто облич самостійної  України», «Свято, що кличе до бою. Вшанування героїв Холодного Яру», «Тиха війна Рената Польового» ,  із підписом на згадку,  подарував Роман Коваль  бібліотеці коледжу. Історичні постаті, про які в своїх книгах пише Роман Коваль,  вразили студентів, тому студентська профспілка  коледжу придбала  твори: 
1. Коваль Р.М. «Михайло Гаврилко і стеком, і шаблею»
2. Коваль Р.М. «Крізь павутиння змосковщення»
3. Коваль Р.М. «Чорний ворон»
4. Коваль Р.М. «Медвинське повстання»
5. Коваль Р.М. «Кармелюки»
6. Коваль Р.М. «Таємниця отамана Зеленого»
7.Коваль Р.М. «Отаман Зелений»
8. Коваль Р.М. «Іван Ремболович»
9. Горліс-Горський Ю. «Ми ще повернемось»
10. Горліс – Горський Ю. «Холодний Яр»
11. Монкевич Б. «Похід Болбачана на Крим»
Захоплююча розповідь Романа Коваля була помережена історичними піснями кобзаря Тараса Силенка – заслуженого артиста України. Пісні були сповнені то молодецького запалу, то журливих спогадів про втрачених побратимів.  Дивовижні звуки бандури пробуджували в наших душах гордість за те, що ми є сучасниками таких митців і нащадками таких героїв.
На зустрічі була  присутня  Дармохвал Лариса Володимирівна –  голова Болехівської міської організації Союзу українок, яка  подарувала коледжу книгу «Марія Примівна та її Послідовниці» 

Фотографії до матеріалу