• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ –  МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

  • 19-11-2014, 11:53
  • Новини
Хай оживає істина стара: людина починається з добра
Студентські роки – пора мрій, сподівань, надій. І відрадно, що ось уже п’ятнадцять років українська студентська молодь відзначає  Міжнародний День студента.
Ініціаторами проведення свята  в Прикарпатському лісогосподарському коледжі   стали студенти-активісти, які ретельно продумали сценарій.
Традиційно День студента розпочали з урочистої лінійки. Почесними гостями свята стали заступник міського голови І.Г.Герецький та випускник коледжу, військовослужбовець ЗСУ, учасник АТО Володимир Головатий.
На лінійці пролунали Державний Гімн України та Гімн Прикарпатського лісогосподарського коледжу. З привітальним словом виступив директор  Юрій Іванович Черневий, який вкотре нагадав усім присутнім, що молодь – це майбутнє України,  ознайомив з історією заснування свята. Студентів, які протягом року брали участь в обласних  конкурсах і   вибороли призові місця, нагородили грамотами. А конкурсів проводилось немало: обласний конкурс читців, присвячений Дню української писемності та мови, конкурс фоторобіт аматорів «Барви мого краю», обласний конкурс плакатів «Подумай про майбутнє», конкурс  газет, присвячений 200-от річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, конкурс вокалістів та обласний  конкурс-огляд знавців народних  обрядів. 
Цікаво пройшов конкурс веселих та кмітливих, в якому змагалися дві команди – це «Лісоземи» і «Діти музики». Кумедні сценки зі студентського життя, дотепні жарти, злободенні проблеми сьогодення – усе зуміла поєднати талановита молодь у своїх виступах. За кількістю балів перемогла команда «Діти музики». Але профспілковий комітет вирішив нагородити  учасників обох команд призовою поїздкою і вкотре довести студентам, що перемагати в конкурсах має  дружба.
Та найбільше, мабуть, 17 листопада 2014 року запам’ятається усім нам тими благородними почуттями, які проявили наші студенти, взявши участь в  благодійній акції «Зігрій солдата АТО», що пройшла під гаслом «Раз добром зігріте серце вік не охолоне». Протягом дня кожен бажаючий мав можливість прилучитися до збору коштів для героїв, патріотів, які стоять на захисті кордонів нашої держави. Зібрано майже 20000 гривень. Ці кошти будуть передані солдатам АТО.
Пам’ятаймо, що саме з маленьких благородних справ має починатися кожен день людини, яка прагне жити у злагоді, достатку, у незалежній державі і під мирним небом. Не забуваймо тих, хто ціною власного життя захищає нас, дає нам можливість навчатися, працювати, мріяти і сподіватися. І нехай рефреном у наших серцях звучать слова Тараса Шевченка:
Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Фотографії до матеріалу