• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

Житло для пернатих друзів!

Житло для пернатих друзів!

  • 4-03-2024, 09:24
  • Новини
Птахи – невід’ємна частина природного середовища, справжня окраса навколишнього світу. Крім цього добре відомо, що майже третина родин птахів переважно комахоїдні, справжні природні вороги шкідників лісу, які знищують шкідливих комах та личинок. Вони знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур. Варто зазначити, що сови та більшість денних хижих птахів з’їдають величезну кількість мишей-полівок та інших гризунів. Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів. Наприклад, сойка живиться не лише комахами та гризунами, восени вона збирає про запас жолуді, розносячи їх по лісу, ховаючи біля пнів, під листям та в інших місцях. Багато птахів (шпаки, дрозди, сірі куріпки, тетеруки) восени та взимку живляться переважно ягодами горобини, калини, терену, малини, бузини, насіння яких вони переносять на значні відстані. Крім цього, птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування.           
Більша частина птахів нашого краю є перелітними. З приходом весни вони повертаються на насиджені місця. Одними з перших повертаються із теплих країв на батьківщину шпаки. 
І саме студенти групи ЛГ-21 Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму вже в перші дні весни подбали про житло для пернатих друзів, розвішуючи нові та ремонтуючи  старі шпаківні. 
Адже, виготовлення шпаківень у нашому коледжі  уже стало доброю традицією.

Фотографії до матеріалу