• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

«Шевченко – символ українців, пророк і геній, а водночас – людина серед людей»

«Шевченко – символ українців, пророк і геній, а водночас – людина серед людей»

  • 7-03-2024, 11:00
  • Новини
 7 березня 2024 року група БО-21 під керівництвом куратора – Семка Л. В. провела виховний захід на тему: «Шевченко – символ українців, пророк і геній, а водночас – людина серед людей». На захід завітали викладач історії Мар’яна Іванівна та група Б-04. У такий спосіб, укотре вшановуючи пам'ять про духовного батька нації!
Допоки існуватиме українська нація – існуватиме народна самобутність та ідентичність, український націоналістичний рух, який вважає і повік вважатиме своїм найвищим ідеологом Тараса Григоровича Шевченка. Це твердження базується на геніальному вислові письменника: «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля». Наше завдання – підтримувати його актуальність і не дозволяти іншим підривати національний дух! 
Важливим моментом заходу було представлення мультимедійної презентації, присвяченої життєвому шляху і творчості поета. Завдяки вдало підібраним ілюстраціям, цитатам та уривкам з його творів, присутні змогли глибше зануритися в атмосферу епохи, в якій жив і творив Великий Кобзар. 
Зрештою, захід став справжнім уроком українського патріотизму та духовності. Він був цікавим, пізнавальним і вкотре нагадав нам про те, що Тарас Шевченко є символом української нації, її духовним провідником і батьком, образ якого надихає нас, вчить любити свою Батьківщину і боротися за її свободу.

Фотографії до матеріалу