• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

Пам’яті видатного земляка Ярослава Олександровича Сабана

Пам’яті видатного земляка Ярослава Олександровича Сабана

  • 13-03-2024, 09:55
  • Новини
Сьогодні, 13 березня, в коледжі на відділенні лісового і садово-паркового господарства та землевпорядкування проводився захід, приурочений до річниці від дня народження Ярослава Олександровича Сабана, українського вченого, професора, академiка Лiсiвничої академiї наук України, заслуженого діяча науки і техніки, з ініціативи якого в 1993 році почалося відродження лісівничої освіти в Болехові.
Захід розпочав голова циклової комісії лісогосподарських і  садово-паркових дисциплін, викладач лісівництва М.М. Оглаб’як, який наголосив, що Прикарпатський фаховий коледж лісового господарства та туризму пишається науковцем, інформацію про якого можна почерпнути на центральному стенді, де висвітлено історію закладу, та сайті коледжу. З життям та діяльністю Ярослава Олександровича присутніх ознайомив студент групи ЛГ-31 Максим Тінишин. Про відкриття меморіальної дошки в честь святкування 130-ти річчя з дня заснування Лісової школи для лісничих розповіла студентка групи СПГ-31 Христина Тусик.
Присутні викладачі змогли зі світлин пригадати той день одинадцятирічної давності, коли було відкрито меморіальну дошку, а студенти та ліцеїсти – побачити й почути цікаву інформацію про біографію та наукову діяльність українського вченого-лісівника.
У Прикарпатському фаховому коледжі лісового господарства та туризму до Ярослава Олександровича Сабана особливе ставлення. Його мрія збулася. І сьогодні він з радістю і надією дивиться в очі молодих юнаків і дівчат, для яких є натхненником і прикладом у професійному зростанні.

Фотографії до матеріалу