• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

Символічна подія у Міжнародний день лісів: Відкриття нової лінії з вирощування посадкового матеріалу.

Символічна подія у Міжнародний день лісів: Відкриття нової лінії з вирощування посадкового матеріалу.

  • 21-03-2024, 09:55
  • Новини
Директор Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму, доктор біологічних наук Юрій Іванович Черневий взяв участь у відкритті  новій лінії з вирощування посадкового матеріалу на базі Шевченківського лісництва філії «Вигодське лісове господарство» ДП Ліси України.  
Система лінії складається з восьми сучасних агрегатів, кожен з яких виконує певну функцію. Починаючи з заповнення касет субстратом, висіву насіння з точним розміщенням у центрі лунки, система гарантує формування правильної кореневої системи та високий відсоток приживлюваності саджанців. Весь процес контролюється кваліфікованими працівниками.
Відкриття нової лінії з вирощування саджанців має велике значення для студентів Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму:
- студенти матимуть можливість знайомитися з передовими технологіями та практично їх використовувати під час проходження практики;
-  дозволить  отримати актуальні знання та навички, необхідні для успішної роботи в галузі лісового господарства.
Сучасне обладнання та теплиці відкривають нові можливості для проведення наукових досліджень у сфері лісознавства та селекції.  Студенти зможуть брати участь у дослідницьких проєктах, що сприятиме їхньому особистому та професійному розвитку.
Співпраця з лісогосподарськими підприємствами та впровадження нових технологій роблять коледж лідером у галузі підготовки фахівців лісового господарства.

Фотографії до матеріалу