• Адреса: Івано-Франківська обл., м.Болехів, вул.Замкова,14

  • Контакти: 099 341 45 55
    plhc@ukr.net

«Лісові сурми»: відродження традицій українського полювання

«Лісові сурми»: відродження традицій українського полювання

  • 28-06-2024, 17:04
  • Новини

У Прикарпатському фаховому коледжі лісового господарства та туризму з 2005 року працює й розвивається унікальний колектив - ансамбль автентичної мисливської сигнальної музики "Лісові сурми".

Заснований з ініціативи директора коледжу, доктора біологічних наук, академіка Лісівничої академії наук України Черневого Юрія  Івановича, за його словами, ідея відродження цієї давньої традиції виникла з щирого бажання зберегти та популяризувати багату мисливську культуру європейського та українського формату. 

Створенням і підготовкою музичного колективу в коледжі займався заступник директора з виховної роботи В.Є.Топольницький. Допомогла відродженню мисливської музики співпраця коледжу з лісовими навчальними закладами м. Леско,  Пряшів, Туловіце та Білгорай, що в Польщі. 

Сьогодні ансамбль "Лісові сурми" - це невід'ємна частина багатьох мисливських заходів та фестивалів.   Гурт успішно виступав у конкурсах мисливської музики в  Польщі, брав участь у міжнародних та всеукраїнських   конференціях.

"Лісові сурми" – це не просто ансамбль, це – символ відродження українських мисливських традицій, зв'язок із багатим історичним корінням нашого народу. Репертуар ансамблю складається з традиційних мисливських сигналів, покликів, маршів та музики європейської мисливської   культури.

Разом із викладачем коледжу Волчовським Р. В. та директором КНЗ "Болехівська мистецька школа" Ковалем Н.Л., Черневий Ю.І. став співавтором музики Всеукраїнського мисливського маршу. Цей твір розкриває велич та красу українського полювання. 

Колектив Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму   висловлює щиру подяку народному депутату України Ігорю Марчуку, голові правління ГС "УЛР"  Адріану   Прокопенку  та голові  громадської організації Українське мисливське товариство «ТУР» Дмитру  Ляляєву  за   підтримку й щиру зацікавленість у збереженні та популяризації мисливських традицій та допомагаєте  розвиватися  ансамблю автентичної сигнальної мисливської  музики «Лісові сурми».